‘Corona is een communistisch complot’

PlusTheodor Holman

Op straat zag ik George. Hij noemt zichzelf ‘maker’. Van de actualiteit weet hij vaak spraakmakende voorstellingen te maken.

Hij liep op me af, bleef keurig op corona-afstand en schreeuwde over de Weteringschans: “Ik weet het zeker, ik heb de bewijzen, het zijn de Chinezen.”

“Dat is toch bekend. Wuhan. Komt van vleermuizen die ze daar op de markt hebben verkocht. Mijn vrouw en ik hebben ook besloten geen vleermuizen meer te eten…”

“Geen grappen nu. Dit is geen tijd om grappen te maken. Het is een Chinees complot, Theodor. Zij ontwikkelden het virus en het vaccin. Vervolgens hebben ze eerst alle partijleden gevaccineerd. Toen hebben ze het virus losgelaten in een decentrale provincie, die simpel af te sluiten viel. In …”

“Draaf je…”

“Laat me uitpraten! In die provincie bevinden zich de productiefabrieken voor het Westen, en daar komen dus veel westerlingen!”

“Draaf je niet…”

“Stil! Die westerlingen werden besmet en hebben het virus in het Westen verspreid! Hoe vind je ’m?”

“Draaf je niet een beetje door? Ze hebben zelf toch duizenden slachtoffers?”

“Woont daar iemand in die hersenpan van je? Ken je geschiedenis, ja! Wie is het grote voorbeeld van Xi? Dat is Mao. Rode Boekje-Mao van ‘laat honderd bloemen bloeien en jaag vijftig tot honderd miljoen van je eigen mensen over de kling’. Dus die paar duizend Chinezen zijn peanuts voor Xi!”

“Maar zo vernietigen ze toch hun eigen economie?”

“Snap je dan niks? Daar gaat het ze helemaal niet om; het gaat ze om macht. Net als onder Mao hebben de Chinese leiders de afgelopen decennia de massa ingezet, ditmaal om China tot werkplaats van de wereld te maken – en zo alle relevante productiemiddelen van het kapitalisme in handen te krijgen. En daarnaast valt het enorm mee met die eigen economie: straks bepalen ze, geheel in lijn met de oude vertrouwde planeconomie, welke producten tegen welke prijs er voor de tot de bedelstaf vervallen westerse wereld gemaakt gaan worden. Ik zal dat in mijn voorstelling laten zien.”

“Maar… Waarom?”

“Omdat communisten maar één doel hebben: de complete vernietiging van de westerse economie. Klassiek marxisme: door het zich toe-eigenen van de productiemiddelen wordt het kapitalisme om zeep geholpen – en krijg je de wereldmacht in handen.

Nog nooit in de geschiedenis zal dan een beschaving met zo weinig inspanningen en in zo weinig tijd dat doel hebben bereikt.”

Theodor Holman (1953) is columnist, schrijver, televisie- en radiomaker. Elke dag, uitgezonderd zondag, lees je hier zijn column. Lees al zijn columns terug in het archief.

Reageren? t.holman@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden