Copacabana decor voor eerste mis Wereldjongerendagen

In Brazilië zijn dinsdagavond om half acht uur plaatselijke tijd (00.30 uur Nederlandse tijd) de Wereldjongerendagen begonnen met een mis op het wereldberoemde strand van Copacabana. Paus Franciscus, die maandag is aangekomen in Brazilië, zal later deze week een bezoek brengen aan de bijeenkomst in Rio de Janeiro.

redactie
Het begin van de Wereldjongerendagen op het strand Copacabana van Rio de Janeiro. Beeld ap
Het begin van de Wereldjongerendagen op het strand Copacabana van Rio de Janeiro.Beeld ap

Aartsbisschop Orani João Tempesta van het aartsbisdom Sint Sebastianus van Rio de Janeiro sprak de tienduizenden jongeren toe.
In totaal komen 355.000 pelgrims uit 175 landen bijeen tijdens de Wereldjongerendagen, die tot en met zondag duren, om te bidden en discussiëren over het geloof. Ook nemen zij deel aan bezinningsbijeenkomsten en vieringen.

Uit Nederland zijn ongeveer 300 jongeren afgereisd naar Rio de Janeiro, net als Bisschop Hans van de Hende van Rotterdam en drie hulpbisschoppen.

De Wereldjongerendagen waren een initiatief van paus Johannes Paulus II, die de Rooms-Katholieke Kerk van oktober 1978 tot begin april 2005 bestuurde. Zij worden eens in de 2 à 3 jaar gehouden. De vorige bijeenkomst was 2 jaar geleden in de Spaanse hoofdstad Madrid.

Paus Franciscus neemt vrijdag deel aan de Kruisweg waarin de jongeren het lijden en de dood van Jezus Christus herdenken. Zaterdagavond is hij bij de traditionele gebedswake en zondag gaat Franciscus voor in de afsluitende eucharistieviering, waaraan mogelijk meer dan een miljoen gelovigen deelnemen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden