Update

Containerschip onder A59 weer los

Een containerschip dat sinds vanmorgen half acht vast zat onder een brug over het Wilhelminakanaal bij Oosterhout waar de A59 overheen loopt, is weer los. Dat meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De Ir. Hamersbrug bij Oosterhout. Beeld GOOGLE STREETVIEW
De Ir. Hamersbrug bij Oosterhout.Beeld GOOGLE STREETVIEW

Bij de pogingen het schip los te krijgen viel een lege container in het water, maar die veroorzaakte geen schade.

Amper schade
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat gaf wel aan dat de brug aan een aantal liggers is beschadigd. Ook wordt het viaduct nog geïnspecteerd op beschadigingen.

De schipper koos een te kleine doorgang, waardoor één van de lege containers op het schip klem kwam te zitten onder de Ir. Hamersbrug. Met snijbranders werd geprobeerd de container los te krijgen. Ook werd geprobeerd het schip te laten zakken door de ballasttanks van het schip te vullen en het waterpeil van het Wilhelminakanaal te laten zakken.

'Inschattingsfout
De 58-jarige schipper maakte volgens het KLPD een inschattingsfout toen hij een tegenligger wilde passeren en het stuurboordgat onder de brug koos in plaats van het bakboordgat. Het stuurboordgat heeft minder ruimte, waardoor de schipper zichzelf klemvoer.

Hinder
Een rijstrook op de A59 richting Den Bosch ging dicht vanwege de pogingen het schip los te trekken. Dat veroorzaakte een file van ongeveer twee kilometer, aldus de ANWB.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden