Containers studenten blijven voorlopig

Stadsdeel Westerpark besluit binnenkort of 300 van de 715 containerwoningen aan de Stavangerweg mogen blijven staan. Foto ANP/Lex van Lieshout Beeld
Stadsdeel Westerpark besluit binnenkort of 300 van de 715 containerwoningen aan de Stavangerweg mogen blijven staan. Foto ANP/Lex van Lieshout

AMSTERDAM - Mogelijk wonen er ook de komende twee jaar nog studenten in de Houthavens. Stadsdeel Westerpark besluit binnenkort of 300 van de 715 containerwoningen aan de Stavangerweg mogen blijven staan.

In de containers die achterblijven in de Houthavens moeten buitenlandse studenten gaan wonen. Zij krijgen een huurcontract voor een half jaar en kunnen dus snel weg zijn als het stadsdeel de grond wil ontruimen om een begin te kunnen maken met de bouw van een nieuwe woonwijk in het gebied. Als de barakken mogen blijven staan, is dat voor maximaal twee jaar.

De overgebleven containers worden deels verhuisd naar het Zeeburgereiland. Daar wordt een nieuw woonwijkje gemaakt voor 430 studenten. Waarschijnlijk zullen ongeveer 330 studenten uit de Houthavens meeverhuizen naar het Zeeburgereiland.

De rest van de containerwoningen wordt verhuisd naar de Anthony Fokkerweg, waar een complex van 285 containerwoningen komt. De Rochdale I, waar ook 194 studenten wonen, vertrekt waarschijnlijk naar Amsterdam Noord.

Het vertrek van de studenten uit de Houthavens heeft grote gevolgen voor de Spaarndammerbuurt. Veel studenten deden inkopen bij winkels in de volkswijk aan de andere kant van de Tasmanstraat, en ook andere bedrijven, zoals sportscholen en cateraars, lijken de dupe te worden van het geplande vertrek van de studenten. (JASPER KARMAN)

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden