Update

Constantijn, Laurentien en Mabel bezoeken prins Friso

Prins Constantijn, prinses Laurentien en prinses Mabel zijn donderdag aan het begin van de middag naar de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck geweest om prins Friso te bezoeken. Voor Laurentien was het de eerste keer dat ze bij haar zwager op ziekenbezoek ging. Constantijn is al een keer eerder geweest.

ANP/Redactie
Prins Constantijn, prinses Mabel en prinses Laurentien komen vanmiddag aan bij de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck om prins Friso te bezoeken. Beeld ANP
Prins Constantijn, prinses Mabel en prinses Laurentien komen vanmiddag aan bij de universiteitskliniek van het Landeskrankenhaus in Innsbruck om prins Friso te bezoeken.Beeld ANP

Na anderhalf uur beëindigden ze hun bezoek. Met gespannen gezichten verlieten ze het ziekenhuis.

Mabel bezocht haar echtgenoot elke middag, sinds hij vrijdag na een ski-ongeval in het ziekenhuis van Innsbruck belandde. De afgelopen 5 dagen kwam koningin Beatrix in de middag met haar mee.
Van alle volwassen Oranjes in Lech heeft nu iedereen de 120 kilometer lange weg naar Innsbruck afgelegd voor een bezoek aan de prins. Van de kinderen is alleen Zaria (5), de jongste dochter van Friso en Mabel, langsgeweest. De gezondheidssituatie van Friso wordt nog altijd omschreven als stabiel, maar niet buiten levensgevaar.

Koningin Beatrix blijft langer in Lech in verband met de gezondheidssituatie van prins Friso. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekend. De vorstin is komend weekeinde kort terug in Nederland, maar vertrekt daarna weer naar Oostenrijk. De afspraken van de koningin volgende week vervallen, aldus de RVD.

Gezin Willem-Alexander
Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en hun drie kinderen blijven ook volgende week in het Oostenrijkse wintersportoord Lech. Het is geen verlenging, aldus de RVD. De skivakantie van 2 weken was vantevoren al gepland. Het geeft Willem-Alexander en Máxima de gelegenheid de komende week bezoeken te brengen aan prins Friso, al is onduidelijk hoelang hij nog in het ziekenhuis van Innsbruck zal verblijven.

De kinderen prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane hoeven ook volgende week nog niet naar school in hun woonplaats Wassenaar. Er wordt aan de leerplichtwet voldaan, aldus de RVD.

Het is niet bekend wanneer prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen naar huis terugkeren. Beide gezinnen vertrokken vrijdagavond naar Oostenrijk, nadat eerder die dag bekend werd dat prins Friso onder een lawine was bedolven.

null Beeld ap
Beeld ap
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden