Connexxion start met deelfietsen in Aalsmeer en Amstelveen

Connexxion (R-net) is samen met Flickbike gestart met het plaatsen van deelfietsen in Amstelveen en Aalsmeer. Er komen ruim 80 fietsen nabij acht belangrijke OV-haltes in Amstelveen en Aalsmeer.

Het gebruik van de fietsen kost 1 euro per half uur. Beeld Connexxion
Het gebruik van de fietsen kost 1 euro per half uur.Beeld Connexxion

Het gaat om een pilotproject van twee jaar. Tijdens deze twee jaar kijken Connexxion en Flickbike, in goed overleg met de gemeenten, hoe de deelfiets onderdeel kan worden van de infrastructuur.

De fietsen kunnen gebruikt worden via de eigen Flickbike app. Hiermee wordt ook de betaling geregeld via een automatisch incasso. Het gebruik van de nieuwe deelfiets kost één euro per half uur.

De fietsen kunnen binnen een groot gebied in de gemeenten weer worden achtergelaten. Wanneer de gebruiker hem buiten dit gebied dumpt blijft de meter gewoon doortellen. Flickbike zorgt ervoor dat de fietsen elke ochtend weer netjes op OV-knooppunten staan.

Flickbike
De fiets is vergelijkbaar met de Flickbike die vorig jaar nog in Amsterdam was te vinden. De nieuwe versie is verbeterd op acht punten, zo trapt hij soepeler en gaat hij sneller.

Vorig jaar werden de deelfietsen, waaronder die van Flickbike, verboden in Amsterdam. De fietsen legden een te grote claim op de openbare ruimte en zorgde voor chaos in het verkeer.

Het experiment in Amstelveen en Aalsmeer zal zich dan ook niet snel uitbreiden naar de hoofdstad zegt een woordvoerder van Flickbike.

"Op het moment zit Amsterdam op slot als het aankomt op deelfietsen. Als de flickbike een succes wordt in Amstelveen en Aalsmeer willen wij wel uitbreiden naar bijvoorbeeld Haarlemmermeer."

Lees ook: De deelfiets krijgt een herkansing in Amsterdam.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden