Concertgebouw ontvangt 1 miljoen uit erfenis liefhebber

Het Concertgebouw Fonds heeft van een particuliere muziekliefhebber 1 miljoen euro gekregen uit een nalatenschap. Het geld gaat naar muziekeducatie voor kinderen, en naar noodzakelijk onderhoud van het Amsterdamse Concertgebouw.

Het Concertgebouw is verrast door de gift en besteedt het geld onder meer aan muziekeducatie voor kinderen Beeld anp
Het Concertgebouw is verrast door de gift en besteedt het geld onder meer aan muziekeducatie voor kinderenBeeld anp

De schenking kwam als een verrassing voor Het Concertgebouw. "We zijn ongelofelijk dankbaar dat iemand aan Het Concertgebouw gedacht heeft, en haar liefde voor muziek op deze manier tot uitdrukking brengt," zegt directeur van Het Concertgebouw Fonds Jolien Schuerveld.

Voor 2012 had Het Concertgebouw nog nooit een schenking uit een erfenis gehad. "Dat vond ik vreemd, omdat bijdragen van particulieren voor ons van essentieel belang zijn," zegt Schuerveld. Daarom wordt met affiches en brochures op de mogelijkheid gewezen.

Sindsdien heeft Het Concertgebouw elf schenkingen uit nalatenschappen ontvangen. Eén van die schenkingen was 'in dezelfde categorie' als deze 1 miljoen euro, maar de gulle gever had verzocht de schenking niet wereldkundig te maken.

22 procent van de financiering van Het Concertgebouw komt van sponsoring en fondsenwerving. De rest van het geld komt van kaartverkoop, zaalverhuur en horeca, en 5 procent wordt bekostigd met gemeentelijke subsidie.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden