Concert op de Amstel als afsluiting 200 jaar Koninkrijk

Meer dan dertig Nederlandse artiesten treden zaterdagavond 26 september op tijdens de slotviering van 200 jaar Koninkrijk. Het muzikaal slotspektakel op de Amstel in Amsterdam bestaat uit optredens van de band Kovacs, André Hazes jr, Ellen ten Damme, Rowwen Hèze, Ruth Jacott en Sjors van der Panne.

André Hazes jr Beeld Levin den Boer
André Hazes jrBeeld Levin den Boer

'Het programma kenmerkt zich door bekende muziek in een nieuw jasje, verrassende combinaties en bestaande hits, gekoppeld aan herkenbare thema's', kondigde het Nationaal Comité 200 jaar Koninkrijk donderdag aan. 'Van 200 jaar fietsen tot het leven met water, van vaderlandse kunst tot hoogtepunten in de sport. Een scala aan Nederlandse artiesten brengt muziek uitsluitend op deze thema's, ondersteund door historische beelden op grote led-schermen en acts op en rond het water.'

Koninklijke gasten
Bij de slotviering zijn koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Beatrix aanwezig. De NOS verzorgt een live-uitzending op NPO1. Publiek kan de optredens langs de kades aan de Amstel bijwonen.
Voorafgaand aan het slotspektakel bij de Magere Brug wordt in Koninklijk Theater Carré teruggeblikt op eerdere evenementen die sinds november 2013 zijn georganiseerd in het kader van 200 jaar Koninkrijk.

Art Rooijakkers presenteert het binnenprogramma. Het Frysk Jeugd Orkest brengt haar versie van de compositie Van Oranje. Ook Jeroen van der Boom treedt in Carré op voor de vele vrijwilligers die zich hebben ingezet voor het koninkrijksjubileum. Voorzitter Ank Bijleveld-Schouten van het Nationaal Comité spreekt in Carré haar slotwoord uit.

Het is deze maand precies 200 jaar geleden dat Willem I werd ingehuldigd als koning van het verenigd koninkrijk der Nederlanden. De viering in Amsterdam is het laatste evenement in de reeks. Eerder waren evenementen in Scheveningen, Den Haag, Sint Maarten, Maastricht en Zwolle.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden