Compensatie NZ-lijn Albert Cuyp

Stadsdeel Oud-Zuid en de gemeente hebben eindelijk een akkoord bereikt over een compensatieregeling voor de Albert Cuypmarkt in verband met de bouw van de Noord/Zuidlijn. Hiermee komt een einde aan het maanden durende gesteggel tussen de gemeente en het stadsdeel. De marktkooplui weten nog van niets.Oud-Zuid heeft de gemeente voorgesteld de marktkooplui op de Albert Cuyp op maandag, dinsdag en woensdag te compenseren. Die dagen wordt het stageld vijf à zes euro lager. Het stadsdeel hoopt dat ondernemers dan ook op die rustige dagen een kraam zullen nemen. De compensatie gaat op 1 maart in en loopt tot 2012.

Ben Bockstael, voorzitter van de Albert Cuyp Ondernemers Vereniging, is nog niet op de hoogte van de plannen. ''Officieel hebben wij hier nog niets van gehoord. Zolang ik niet precies weet wat in het voorstel staat, wil ik niet reageren.''

Al ruim een half jaar is er gedoe over de compensatie. Wethouder Lodewijk Asscher had geld toegezegd, maar niet duidelijk was hoeveel geld er zou komen en hoe de vergoeding geregeld zou worden. De wens het geld in promotie te steken, bleek niet haalbaar te zijn. Het Noord/Zuidlijngeld kan namelijk alleen per ondernemer worden uitgekeerd.

Oud-Zuid moest met een voorstel komen voor de compensatie. In juli beloofde stadsdeelbestuurder Eddy Linthorst tijdens een bijeenkomst dat hij snel opheldering zou geven.

Volgens een woordvoerder van het stadsdeel is het voorstel al half september bij de gemeente ingediend, maar is daar pas half december op gereageerd.

Asscher laat weten dat hij in elk geval akkoord gaat met het voorstel en dat 173.000 euro beschikbaar is voor de compensatie. Binnenkort volgt een schriftelijke bevestiging en zal het geld op de rekening van het stadsdeel worden gestort. Dat moet er dan weer voor zorgen dat het bij de marktkooplui terechtkomt.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden