Update

Commissie onderzoekt crisis Ajax

Bij Ajax gaat vooralsnog weinig zoals gepland. De vergadering van de Ajax-ledenraad had gisteravond in het teken moeten staan van een statuutwijziging om de ledenraad (24 leden) en het clubbestuur (drie personen) samen te voegen tot een zevenhoofdige bestuursraad.

Redactie
De Raad van Commissarissen van Ajax, exclusief Johan Cruijff. Beeld anp
De Raad van Commissarissen van Ajax, exclusief Johan Cruijff.Beeld anp

In plaats daarvan werd de crisis in de Raad van Commissarissen besproken en een commissie opgericht om de crisis tussen Cruijff & Co te onderzoeken.

De Amsterdamse club meldt dat Hennie Henrichs, Cees van Oevelen, Cees Vervoorn, Hein Blocks en Keje Molenaar door de 18 aanwezige leden naar voren zijn geschoven om de crisis tussen Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids enerzijds en Johan Cruijff anderzijds te onderzoeken.

De leden van de 'crisiscommissie' zullen vanuit de functie van grootaandeelhouder hun bevindingen terugkoppelen. Scheidend voorzitter Uri Coronel gaf op voorhand te kennen dat hij Ten Have, Olfers, Römer, Davids en Cruijff niet zal wegsturen, omdat hij al genoeg ellende heeft meegemaakt en bezig is afscheid te nemen.

Het streven van Henrichs, Van Oevelen, Vervoorn, Blocks en Molenaar is de boel vlot te trekken. Lukt dat niet dan zal de ledenraad in het uiterste geval afscheid kunnen nemen van de commissarissen.

De vergadering van de ledenraad zou eigenlijk in het teken staan van de nieuw te vormen bestuursraad. Mark Geestman, voorzitter van de benoemingscommissie, bleek echter nog niet in staat zeven kandidaten voor te dragen en zei meer tijd nodig te hebben.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden