College toezicht loterijen in de fout

Goede Doelen Loterijen, waaronder de Postcode Loterij, kwamen vorige week in het geweer omdat het jaarverslag van het College van toezicht op de kansspelen niet klopte. Beeld
Goede Doelen Loterijen, waaronder de Postcode Loterij, kwamen vorige week in het geweer omdat het jaarverslag van het College van toezicht op de kansspelen niet klopte.

DEN HAAG - Het College van toezicht op de kansspelen heeft in zijn jaarverslag over vorig jaar een aantal cijfermatige fouten gemaakt. ''Dit had niet mogen gebeuren en het college biedt hiervoor zijn verontschuldigingen aan'', zo valt vrijdag op de website van het college te lezen.

De Goede Doelen Loterijen, waaronder de Postcode Loterij, kwamen vorige week in het geweer omdat het jaarverslag niet klopte. Ze stelden dat ze in 2009 meer prijzen uitkeerden dan het college in zijn jaarverslag suggereerde.

Het college erkent nu dat het fouten heeft gemaakt. Zo heeft het ten onrechte een bedrag van 16,8 miljoen euro aan de sponsorwaarde van de door Goede Doelen Loterijen verstrekte cadeaus aan deelnemers, toegerekend aan kosten in plaats van prijzen.

Het college betreurt dit temeer omdat het totale prijzengeld van alle loterijen geen 987,4 miljoen euro is, maar dus 1.004,2 miljoen euro. Daarmee is het totale prijzengeld in Nederland voor het eerst boven de 1 miljard euro uitgekomen. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden