Cohen mist SP in college

AMSTERDAM - Burgemeester Job Cohen wil dat de SP deel uitmaakt van een volgend college van burgemeester en wethouders in Amsterdam.In een reportage vandaag in NRC Handelsblad zegt hij op de vraag of hij de SP mist in het college van PvdA en GroenLinks: ''Ja! Die mis ik. Ik zie ook bij hen ontwikkeling. Ze doen meer mee (..) Wat mij betreft moeten ze een volgende keer meedoen.''

SP-fractievoorzitter Remine Alberts spreekt van 'een zeer interessante uitspraak'. ''Ik zie ook bij Cohen ontwikkeling. In 2006 wilden wij al onderhandelen over collegedeelname, maar op basis van een verkenning werd dat geweigerd.''

De reportage in de NRC belicht onder meer de onvrede in de PvdA-fractie over de samenwerking met GroenLinks. Zo vindt PvdA-raadslid Myriam Bergervoet het 'gemakkelijker met een moslimfundamentalist over de islam te discussiëren dan met een GroenLinkser over de Amsterdamse luchtkwaliteit'.

PvdA-wethouder Tjeerd Herrema noemt als zijn grootste zorg 'of de PvdA en GroenLinks in de gemeenteraad wel in staat zijn samen te werken'.

Over zijn eigen PvdA-fractie zegt Bouwe Olij dat deze er niet in slaagt 'een deuk in een pakje boter te slaan'. ''We zetten helemaal niets neer,'' zegt zijn collega Karina Content.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden