Cohen komt met 'nieuwe visie op toekomst PvdA'

PvdA-leider Job Cohen komt vanmiddag met een toelichting op 'zijn nieuwe visie op de toekomst van de partij'. Dat belooft althans het tv-programma Buitenhof waar hij straks te gast zal zijn.

Redactie
Job Cohen staat de pers te woord. Beeld anp
Job Cohen staat de pers te woord.Beeld anp

Cohen zal verder ingaan 'op de kritiek van partijvoorzitter Ploumen en anderen op zijn functioneren, [en] de actuele politiek', zo is te lezen op de website van het discussieprogramma.

Het is voor het eerst dat Cohen in de media uitgebreid zal ingaan op de ontwikkelingen van afgelopen week in zijn partij. Maandagavond kondigde partijvoorzitter Liliane Ploumen onverwacht aan haar functie begin volgend jaar te zullen neerleggen.

Onzichtbaar
Dinsdag uitte ze in een interview in de Volkskrant felle kritiek op Cohen. Hij zou te onzichtbaar zijn, en zich te weinig hebben ingezet voor verregaande linkse samenwerking. Verder zei ze te hopen dat meerdere kandidaten zich bij volgende verkiezingen zouden melden voor het lijsttrekkerschap.

Tijdens een daarop volgende fractievergadering spraken zijn fractiegenoten het vertrouwen uit in Cohen. De punten van kritiek waren herkenbaar en niet nieuw, meenden ze, en daar moest hard aan worden gewerkt. Ook werden Jacques Monasch en Sharon Dijksma aan het fractiebestuur toegevoegd.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden