Cohen: Ik kon als leider onvoldoende perspectief bieden

Wanneer je als politiek leider onvoldoende kunt bijdragen aan het bieden van perspectief, zeker in deze crisistijd, behoor je terug te treden.

Redactie
Fractievoorzitter Job Cohen staat de pers te woord over de kritiek van Frans Timmermans op de koers van de PvdA, vorige week. Beeld anp
Fractievoorzitter Job Cohen staat de pers te woord over de kritiek van Frans Timmermans op de koers van de PvdA, vorige week.Beeld anp

Daarom is dat wat Job Cohen vandaag doet, is te lezen in een verklaring op de website van de Partij van de Arbeid. Cohen maakte vandaag bekend te stoppen als fractieleider van de Tweede Kamerfractie en de Kamer te verlaten - dus ook niet te blijven als fractielid.

'Bijna twee jaar geleden heb ik de overstap naar de landelijke politiek gemaakt omdat ik vanuit die positie wilde bijdragen aan een fatsoenlijke samenleving, waarin zo veel mogelijk mensen -ongeacht hun afkomst of achtergrond- tot hun recht komen. Ik moet helaas vaststellen dat ik er onvoldoende in ben geslaagd om in de politieke- en mediawerkelijkheid van 'Den Haag' de weg naar deze fatsoenlijke samenleving geloofwaardig over het voetlicht te brengen', is te lezen op de website van de PvdA.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden