Cohen: Bosshardt ras-Amsterdamse

AMSTERDAM - ''Majoor Bosshardt was een echte Amsterdamse: heldhaftig, vastberaden en barmhartig. We zullen het nu zonder haar moeten doen.Cohen: Bosshardt ras-Amsterdamse

AMSTERDAM - ''Majoor Bosshardt was een echte Amsterdamse: heldhaftig, vastberaden en barmhartig. We zullen het nu zonder haar moeten doen.

Ze was daarmee een voorbeeld voor alle Amsterdammers.'' Dat zei burgemeester Job Cohen maandagavond in een reactie op het overlijden van de 'majoor'. ''Het is een schok. Ook al was ze 94, het treft je toch.''

Koningin Beatrix getroffen door overlijden Bosshardt

AMSTERDAM - Koningin Beatrix is getroffen door het overlijden van majoor Bosshardt, met wie ze tientallen jaren goede banden heeft onderhouden. ''Hoe de koningin precies reageert, kan ik niet meedelen, dat is te privé'', stelde een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst maandagavond.

Balkenende: Bosshardt heeft veel betekend voor samenleving

AMSTERDAM - 'Majoor' Bosshardt heeft veel betekend voor de Nederlandse samenleving. Ze was een lichtend voorbeeld voor iedereen. Met deze woorden heeft premier Balkenende maandagavond in het RTL Nieuws de overleden 'majoor' Bosshardt herdacht.

Balkenende roemde onder meer de wijsheid, naastenliefde en betrokkenheid van 'de majoor'.

De Rodedraad: zo'n vrouw vind je niet snel meer

AMSTERDAM - ''Majoor Bosshardt was een bijzondere vrouw. Een die er echt voor ging. Zo'n vrouw vind je niet snel meer.'' Zo reageerde Metje Blaak, woordvoerster van de Rodedraad, belangenvereniging van prostituees en van hun vakbond Vakwerk.

Volgens Blaak heeft de 'majoor' veel betekend voor de prostituees. ''Veel hulpverleners zitten achter een bureau, maar zij opereerde echt in het hol van de leeuw. Ze stapte gerust een peeskamertje binnen. Met haar persoonlijke aandacht en haar luisterend oor ging ze er echt voor'', aldus Metje Blaak.

Simonis: Bosshardt was getuigenis van Gods liefde

AMSTERDAM - ''Majoor Bosshardt was een levensblije vrouw die diepgelovig en evangelisch levend een getuigenis was van Gods liefde. Haar roeping was Gods liefde concreet waar te maken voor anderen. Dat zag ze terecht als haar levensvervulling.'' Zo roemde kardinaal Ad Simonis maandagavond majoor Bosshardt, die maandagmiddag op 94-jarige leeftijd overleed.

''Bij haar overlijden bidden wij dat zij ook in haar voorbeeld mag voortleven tot inspiratie van velen'', aldus de kardinaal. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden