'Coffeeshops stappen over op drank'

Redactie
© ANP Beeld
© ANP

De invoering van de wietpas zal veel coffeeshopeigenaren de overstap laten maken naar de verkoop van alcohol. Wanneer coffeeshops door het regeringsbesluit besloten clubs worden blijven de toeristen weg en is de branche ten dode opgeschreven.

Dat beweert Michael Veling, coffeeshophouder en voorzitter van de Bond van Cannabis Detaillisten vanavond op AT5. Van de 220 coffeeshops in de stad zouden er volgens hem wel 180 veranderen in café's. 'Als we dat een verbetering willen noemen van het woon- en leefklimaat in de stad, ga je gang!' aldus Veling op de Amsterdamse stadszender.

Het CDA in Amsterdam zegt bij monde van fractievoorzitter Marijke Shahsavari juist blij te zijn met de wietpas. Shahsavari zegt het verschrikkelijk te vinden dat mensen uit alle delen van de wereld naar Amsterdam om hier eens lekker stoned te worden.

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Marieke van Doorninck is de wietpas een staaltje symboolpolitiek. Van Doornick is bang dat de softdrugsgebruikers worden verbannen naar de straathandel. Daar heeft de overheid geen zicht op. 'Dus je gaat terug naar de manier waarop softdrugs in andere landen verkocht worden. En wat zie je daar, het drugsgebruik is zeker niet minder dan in Nederland maar je hebt wel veel meer gezondheidsproblemen.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden