Coffeeshops bij school dicht

DEN HAAG - Coffeeshops nabij scholen worden gesloten. CDA, PvdA en ChristenUnie zijn dat overeengekomen in het regeerakkoord.Coffeeshops die zich niet houden aan de bestaande regels (zoals een alcoholverbod en een leeftijdsgrens) zullen 'zonder pardon' woden gesloten.

Een werknemer van Coffeeshop Highlander, vlak bij het Marcanticollege in de Jan van Galenstraat, noemt de plannen 'de grootst mogelijke onzin'.

Paula Baten van coffeeshop Supermarkt in de Frederik Hendrikstraat: ''Ik geloof niet dat dit op den duur echt doorgaat.''

Het nieuwe kabinet kiest voor een harde bestrijding van misstanden in de prostitutie. Klanten van illegale en minderjarige prostituees worden aangepakt. Er komen 'robuustere controle' en zonodig nieuwe wetgeving om onder meer vrouwenhandel en witwassen tegen te gaan. Vorige maand sloot de gemeente Amsterdam een reeks bordelen vanwege eventuele financiële malversaties.

Voor Amsterdam kan ook de afspraak van belang zijn dat randgemeenten gedwongen kunnen worden meer woningen te bouwen voor lagere en middeninkomens. Zo moet een evenwichtiger bevolkingssamenstelling worden bereikt. Eerder werd bekend dat de gedeeltelijke vrijgave van de huren van de baan is. Tot 2011 komt 900 miljoen euro vrij voor het opknappen van achterstandswijken. Een nationale politie in plaats van regionale korpsen is van de baan.

Verder zal 'in het bijzonder in etnische kring' aandacht worden gegeven aan homo-emancipatie. Tegelijkertijd mogen ambtenaren met gewetensbezwaren weigeren een homohuwelijk te voltrekken.

De ondergrens voor 65-plussers met een aanvullend pensioen die meebetalen aan de AOW, gaat omhoog. Mensen met een aanvullend pensioen van 15.000 euro die voor hun 65ste stoppen met werken, zullen fiscaal worden aangepakt. De grens komt nu op 18.000 euro.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden