Code Rood? Hier overleef je de apocalyps

Vallende bomen, slingerende dakpannen en afgesloten snelwegen: de storm teistert maar door. Waar moet je heen tijdens deze meteorogische rampspoed? Bewaarlijstje: hier kun je in Amsterdam onderduiken.

Het Parool
Rennen! Beeld -
Rennen!Beeld -

Stedelijk Museum
Niet iedereen is te spreken over de herinrichting van de kelder van het Stedelijk Museum, maar veilig is het wel. Met de lange roltrap eindig je tientallen meters onder het Museumplein: geen dakpan die je kan raken. Bonus: er zijn 700 hoogtepunten uit de periode 1880-1980 te zien. Je steekt dus nog wat op ook.
Museumplein 10

TunFun
Geef een kinderloze Amsterdammer de keuze tussen TunFun en een stormachtig Vondelpark en je ziet de twijfel toeslaan. Logisch: kinderen krijsen zich graag schor in de ondergrondse speeltuin. TunFun is wel de meest veilige plek van de stad: elk hoekje is zorgvuldig bekleed met fluorescerend foam en zachte matten.
Mr. Visserplein 7

Shelter
Verreweg de beste plek om te schuilen is technohol Shelter, onder de A'DAM Toren. Wie door het bunkerluik naar beneden dondert, overleeft zelfs een vurige kometenregen. En eenmaal daar kun je dansen tot het gevaar geweken is. Let op: waai op je weg ernaartoe 't IJ niet in!
Overhoeksplein 3

De School
Trouwens, dansend richting het einde van de wereld kan ook in de kelder van De School. Eenmaal beneden merk je niks van de barre situarie: door de hevige rook en donktere zie je ook de eventuele angsttranen van je danspartners niet.
Zorg wel dat je aan de deur niet wordt weggestuurd door de doorbitch!
Doctor Jan van Breemenstraat 1

Club Church

Zit je in de binnenstad en ben je op zoek naar een veilig adresje? In Club Church kun je je met anderen verschansen in de darkrooms beneden. Of in een van de vijf cabines. Ja, dat wordt met een groep anderen wel warm, maar dat is natuurlijk ook een beetje de bedoeling.
Kerkstraat 52

Noord/Zuidlijn

We hebben er tientallen jaren op moeten wachten, maar binnenkort kunnen Amsterdammers collectief wereldrampen overleven in de stations van de Noord/Zuidlijn. Alvast een beetje voorbereiden? Zaterdag 20 januari kun je een kijkje nemen. In de tussentijd kun je terecht in de bestaande stations. Kies bijvoorbeeld Waterlooplein: daar kun je bij de Hapjeshoek losgaan met al het Surinaamse eten.

Meters onder de grond is het een stuk minder tochtig. Beeld anp
Meters onder de grond is het een stuk minder tochtig.Beeld anp

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden