Coalitie geeft in 2014 meer geld uit

De gemeente zal volgend jaar 7,5 miljoen euro meer uitgeven dan oorspronkelijk in de begroting stond. De extra pont naar Noord komt er definitief en ondernemers kunnen een tijdelijke belastingverlaging verwachten.

Jasper Karman
null Beeld anp
Beeld anp

Dat blijkt uit voorstellen die de coalitiepartijen PvdA, VVD en GroenLinks gisteren hebben ingediend tijdens de behandeling van de begroting voor 2014. De extra investering komt boven op het pakket van 7,5 miljoen euro dat de PvdA al had aangekondigd.

De VVD richt zich vooral op het verlichten van de belastingdruk voor ondernemers. In 2014 krijgen ze 3,5 miljoen euro korting op de belasting die stadsdelen heffen voor reclameborden. Ook is er een half miljoen euro om het midden- en kleinbedrijf een impuls te geven.

VVD-fractievoorzitter Robert Flos wil ondernemers in deze zware jaren zo een steuntje in de rug geven, maar hoopt ook meer banen te creëren. 'Het geld dat zij niet meer voor belasting hoeven te reserveren, kunnen zij nu in personeel investeren.'

GroenLinks wil in 2014 1,35 miljoen euro uittrekken om de kruipruimtes van ongeveer negenhonderd woningen te isoleren met schelpengruis.

Daarnaast trekt de partij 850.000 euro uit voor het zo gewenste Oostveer tussen het KNSM-eiland in Oost en het Hamerstraatgebied in Noord en anderhalf miljoen euro voor sociale firma's, waar kwetsbare Amsterdammers voor dagbesteding of begeleid of beschut werk terecht kunnen. Een bekend voorbeeld van een sociale firma is restaurant Fifteen van Jamie Oliver.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden