Update

CNV stemt in met AOW-akkoord

Het CNV-gebouw in Utrecht. ANP Beeld
Het CNV-gebouw in Utrecht. ANP

UTRECHT - Net als de leden van vakcentrale FNV, heeft maandag ook de achterban van de christelijke vakcentrale CNV ingestemd met het nieuwe AOW- en pensioenakkoord. Maandag maakte het CNV de uitslag bekend van ledenbijeenkomsten en digitale enquêtes. Daaruit bleek dat een meerderheid van de leden positief is over de plannen.

In mei sloten de vakbonden met de werkgevers een overeenkomst over de AOW en de pensioenen. Belangrijkste wijziging met de bestaande regeling is dat de pensioenleeftijd stapsgewijs omhoog gaat. Het akkoord is pas definitief als de achterbannen van de onderhandelende partijen groen licht hebben gegeven.

Tegenstand kwam vooral uit de hoek van politiebond ACP en van ACOM, de bond van de militairen. Zo heeft het bestuur van de politievakbond ''onvoldoende vertrouwen dat er nog geloofwaardige afspraken kunnen worden gemaakt voor mensen met zware beroepen''.

CNV-voorzitter Jaap Smit benadrukt dat hij rekening wil houden met deze bezwaren. Ook vindt hij dat er nog afspraken gemaakt moeten worden om de arbeidsmarktpositie van oudere werknemers te verbeteren. ''Het akkoord valt of staat met een goed beleid voor de oudere werknemer.''

Woensdag wordt duidelijk of de FNV in zijn geheel akkoord gaat met de AOW-plannen. De leden gaven weliswaar al groen licht, maar de federatieraad van de vakcentrale moet uiteindelijk de knoop doorhakken. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden