Claim tegen DSB Bank dreigt

AMSTERDAM - De Stichting Hypotheekleed dreigt een collectieve claim in te dienen tegen DSB Bank voor het duperen van huiseigenaren met veel te dure hypotheken. Dat heeft de initiatiefnemer van de stichting, Bert Oude Middendorp, dinsdag gezegd.

De stichting is nu nog in gesprek met DSB Bank. Oude Middendorp is ook in afwachting van de uitkomst van een onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) naar fouten bij leningen die zijn verstrekt door DSB. Dat onderzoek werd gestart nadat relatief veel klachten over producten en adviezen van de bank binnengekomen.

Oude Middendorp verwacht dat DSB een boete krijgt van de AFM. Bij de Stichting Hypotheekleed hebben zich momenteel 350 gedupeerden aangesloten. Dat aantal groeit volgens Oude Middendorp nog. De stichting houdt DSB aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door het verstrekken van te hoge leningen in combinatie met beleggingsproducten en risicoverzekeringen.

De leningen zijn volgens de stichting in veel gevallen zo hoog dat het voor de DSB-klanten onmogelijk is deze af te lossen. DSB zegt volop bezig te zijn oplossingen te zoeken voor een aantal mensen. (HET PAROOL)

Stichting Hypotheekleed houdt DSB aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door het verstrekken van te hoge leningen. Foto ANP/Koen Suyk Beeld
Stichting Hypotheekleed houdt DSB aansprakelijk voor de schade die is ontstaan door het verstrekken van te hoge leningen. Foto ANP/Koen Suyk
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden