Claim 2,6 mln tegen Heineken

AMSTERDAM - De curator van het failliete evenementenbureau Van Hoorn Company uit Amsterdam heeft een claim van 2,6 miljoen euro ingediend tegen bierbrouwer Heineken.Curator Marc van Zanten spant een rechtszaak aan tegen Heineken, die dient op 19 maart in Amsterdam. De zaak draait om het faillissement van het Amsterdamse evenementenbureau Van Hoorn Company.

Dit bureau zou muziekevenement Heineken Nightlive organiseren in april 2003. Volgens de curator hadden Heineken en Van Hoorn Company afgesproken dat het evenement zou worden uitgesteld als Amerika Irak zou binnenvallen. Toen de oorlog in Irak inderdaad uitbrak, durfden Amerikaanse artiesten niet meer in een vliegtuig te stappen. Van Hoorn Company besloot hierop het evenement uit te stellen tot september.

Heineken wilde toch dat Nightlive door zou gaan in april, aldus de curator. ''Ondanks de afspraken dat het evenement zou worden uitgesteld.'' Vervolgens gelastte de brouwer het evenement af, werkte niet mee aan verplaatsing en legde beslag op de rekening van het Amsterdamse evenementenbureau. Heineken wilde alle sponsorbijdragen terug hebben.

Door deze beslaglegging ging Van Hoorn Company uiteindelijk failliet. ''Het bureau kon geen rekeningen meer betalen en ook Heineken Nightlive niet meer organiseren om de in het evenement geïnvesteerde bedragen terug te verdienen,'' aldus Van Zanten.

De totale schade bedraagt volgens de curator op dit moment 2,6 miljoen euro.

Van Zanten legt dit bedrag op het bordje van de bierbrouwer. ''Heineken had gewoon zijn afspraken moeten nakomen,'' aldus Van Zanten. ''Het bedrijf heeft voorts onrechtmatig gehandeld en Van Hoorn Company schade berokkend.''

De curator heeft verscheidene pogingen gedaan om de zaak te schikken, maar hij kwam er niet uit met Heineken.

Een woordvoerder van Heineken zegt dat het bedrijf pas met een inhoudelijke reactie komt na bestudering van dagvaarding en dossier. ''Wij verschillen fundamenteel van mening met de curator. Van Hoorn Company heeft het evenement afgeblazen, niet wij.''

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden