Cito-toets van start

ARNHEM - Op de eerste dag van de Cito-toets krijgen kinderen in groep acht van de basisschool dinsdag vragen over spelling en tekstbegrip en opgaven over rekenen.Op zo'n 6300 scholen zijn dinsdag ongeveer 154.000 leerlingen begonnen met de toets.

Ongeveer 85 procent van alle leerlingen in groep acht gaan de komende drie dagen aan de slag. Woensdag komen vragen over studievaardigheden aan bod. Het gaat om opgaven over verschillende informatiebronnen en kaartlezen. Het tweede deel rekenen vindt ook woensdag plaats.

Op de laatste dag, donderdag, staan vragen over woordenschat en begrijpend lezen op het programma. Vervolgens moeten de leerlingen de laatste rekensommen maken. In totaal bestaat de Cito-toets uit tweehonderd meerkeuzevragen.

Als extraatje kunnen de leerlingen met negentig vragen hun kennis over geschiedenis, natuurwetenschappen en aardrijkskunde testen. De kinderen die dit niet verplichte deel afleggen, krijgen het laatste half uur van iedere ochtend vragen over deze onderwerpen.

De uitkomst van de Eindtoets Basisonderwijs, zoals de test officieel heet, vormt een belangrijke indicatie welk type vervolgonderwijs de kinderen aankunnen. Begin maart zijn de resultaten bekend. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden