Cition de mist in met intrekken parkeervergunningen

Cition trekt een aantal parkeervergunningen in die per abuis zijn verstrekt. De ondernemers die het slachtoffer zijn van de administratieve misser pikken dat niet.

Parkeren in Amsterdam Beeld ANP
Parkeren in AmsterdamBeeld ANP

Foutje, helaas. Of eigenlijk dat niet eens. Gewoon: foutje, maar uw parkeervergunning wordt tóch ingetrokken. Dat Michiel Bicker Caarten net een nieuwe auto had gekocht op basis van de hem - al dan niet ten onrechte - verstrekte parkeervergunning is vervelend, maar daar kan Cition niet zoveel aan doen, vindt Cition. Bicker Caarten is, zeg maar, verbaasd. 'Dit is gewoon onbehoorlijk bestuur.'

Bicker Caarten, die woont en werkt in West, vroeg de parkeervergunning op zijn bedrijf aan in de zomer van 2014. Na acht maanden viel in mei dit jaar een brief in de bus: de vergunning was hem toegekend. Met zijn nieuwe vergunning in zijn achterzak, kocht hij vervolgens een nieuwe auto en liet de vergunning daarop overschrijven.

Tot zover niets aan de hand. Tot half juli ineens een nieuwe brief binnenkwam: 'Gebleken is dat uw adres is gelegen in een (deel)vergunninggebied waarvoor een vergunningplafond van nul geldt. Dit betekent dat op uw adres geen parkeervergunningen kunnen worden verleend.' Ergo: Bicker Caartens parkeervergunning werd weer ingetrokken. De ondernemer ging in bezwaar en gisteren diende de hoorzitting waarin hij mocht uitleggen waarom hij bezwaar maakt tegen de handelswijze van Cition. 'Ze hebben een fout gemaakt en die wordt rechtgezet ten koste van mij. Terwijl de kwestie te danken is aan het onvoorspelbare gedrag van Cition.'

Half juli speelde ten minste nog één soortgelijke zaak, elders in de stad. Ondernemer Sjoerd Leemhuis ontving - opvallend genoeg - op dezelfde dag als Bicker Caarten een brief dat zijn parkeervergunning in stadsdeel Zuid was ingetrokken. Ook al wegens een 'vergunningplafond van nul'. Ook Leemhuis is ontzet en is in bezwaar gegaan tegen de beslissing. 'Ze zeggen dat ik niet meer voldoe aan de gestelde voorwaarden, maar ik heb nog geen jaar daarvoor mijn vergunning aangevraagd. Tegelijk hebben alle collega-ondernemers in de buurt met een bedrijfsvergunning deze brief níét ontvangen. Sterker nog: er worden nog steeds vergunningen verstrekt.'

Schade verhalen
Of alle onduidelijkheid iets te maken heeft met de uitwerking van een nieuwe parkeerverordening per eind april is niet duidelijk. Maar dat Cition fouten heeft gemaakt staat als een paal boven water. Het bedrijf zegt in een reactie regelmatig te controleren of mensen met een vergunning daar nog steeds recht op hebben. 'Als blijkt dat de aanvrager dat niet heeft, dan wordt deze niet verstrekt. Wanneer dit abusievelijk toch is gebeurd, dan moet Cition deze vergunning op basis van de parkeerverordening intrekken,' aldus een woordvoerder.

Bicker Caarten en Leemhuis zijn niet van plan het erbij te laten zitten. Bicker Caarten schreef een brief aan het college van b. en w., Leemhuis heeft in zijn bezwaarschrift aangegeven de schade die hij lijdt te gaan verhalen op de gemeente.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden