Circus Elleboog is gered

Circus Elleboog is voorlopig gered. Het probleem van een tekort van bijna een half miljoen euro bij het Amsterdamse jeugdcircus wordt opgelost door de gemeente, stadsdeel West, Ymere en Stichting Jeugdhuizen Amsterdam.

Lorianne van Gelder
Archiefbeeld Beeld Jean-Pierre Jans
ArchiefbeeldBeeld Jean-Pierre Jans

De Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) van de gemeente draagt 230.000 euro bij. Stichting Jeugdhuizen 180.000 euro, het stadsdeel 40.000 euro en woningbouwvereniging Ymere geeft een huurkorting van 20.000 euro. Tezamen kunnen ze zo de 470.000 euro voldoen die Elleboog voor het boekjaar 2013 nog tekortkwam.

Aan de subsidie zijn echter wel eisen verbonden. Wethouder Pieter Hilhorst (Jeugd, Onderwijs en Financiën) verwacht dat Circus Elleboog alle voorstellen uit het saneringsplan uitvoert, de eigen inkomsten omhoog schroeft en dat de raad van toezicht wordt vervangen.

Voortgang
Ook wil de gemeente rapportages ontvangen over de voortgang van het saneringsplan. Uit het saneringsplan blijkt dat twaalf van de 31 werknemers hun baan verliezen.

'Circus Elleboog is een instituut in de stad,' schrijft Hilhorst in een brief aan de raadscommissie. 'Zonder steun was het circus failliet gegaan.'
De financiële problemen van Elleboog zijn onder meer ontstaan na de verhuizing van het circus van de Passeerdersgracht naar de Laan van Spartaan in West.

Lees vandaag meer in Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden