ChristenUnie Amstelveen is fel tegen komst 'satanische' metalband

De ChristenUnie in Amstelveen is fel gekant tegen een optreden van metalband Carach Angren in poppodium P60 op kerstavond.

Josien Wolthuizen
Volgens de ChristenUnie heeft metalband Carach Angren een slechte invloed op de Amstelveense jeugd Beeld YouTube
Volgens de ChristenUnie heeft metalband Carach Angren een slechte invloed op de Amstelveense jeugdBeeld YouTube

De partij vindt dat de jeugd moet worden beschermd tegen optredens van de 'satanistische' band en ziet het feit dat het concert gepland staat op 24 december - kerstavond - als een 'minachting voor het gegeven dat het kerstfeest een feest van het licht is'.

De aankondiging van P60 over het optreden van de band kan op weinig goedkeuring rekenen van de CU. Daarin staat: 'Als het koude zweet je langs de rug loopt, het kippenvel je bekruipt, je hart een slag overslaat en angst je in een wurggreep houdt, dan weet je dat je in het horrorrijk van Carach Angren bent getreden. Met hun nieuwste album This is No Fairytale, dat in 2015 werd uitgebracht, spannen zij de kroon van het horror metal genre. Op kerstavond ontketent Carach Angren de demonen en duivelse hekserij in Amstelveen!'

Demonische invloed
De fractie van de ChristenUnie stelt niet te kunnen accepteren dat door de muziek van Carach Angren een 'demonische invloed wordt uitgestort' over de Amstelveense jeugd die dit concert bezoekt. "Wij zijn ervan overtuigd dat jongeren die daar gevoelig voor zijn in geestelijk opzicht schade kunnen ondervinden van een dergelijk optreden," aldus Henk Stoffels, van de ChristenUnie. "We moeten ver weg blijven van datgene dat een duistere invloed op onze jeugd kan hebben. En duister is zeker alles wat met deze band te maken heeft."

De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college b. en w. over het optreden. De partij wil onder meer weten hoe het college denkt de geestelijke gezondheid van de jeugd te kunnen waarborgen. Ook zijn vragen gesteld over de subsidieverstrekking aan P60.

Carach Angren is niet de enige band die optreedt op de speciale metalavond op 24 december. Ook The Monolith Deathcult en Tragacanth treden op.

Bij P60 was woensdagochtend niemand bereikbaar voor een reactie.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden