Chef Dennis Huwaë verruilt &Samhoud Places voor Daalder
Een opmerkelijke transfer in de Amsterdamse horecawereld, chef Dennis Huwaë die de afgelopen jaren als chef de cuisine bij &Samhoud Places werkte, vertrekt.
De kok verruilt het tweesterrenrestaurant voor restaurant Daalder aan de Lindengracht waar hij mede-eigenaar en chef wordt.
Huwaë werkte de afgelopen vier jaar bij &Samhoud Places waar hij de rechterhand was van topchef Moshik Roth. Daarvoor werkte Huwaë ook al vier jaar met de Israëlische topchef bij 't Brouwerskolkje in Overveen.
Overstap
Veertien jaar lang werkte Huwaë voor verschillende toprestaurants, nu gaat de chef voor zich zelf verder. De kok uit Zaandam leerde onlangs Frans van Dam, eigenaar van Daalder, kennen en had naar eigen zeggen een goede klik met hem. Van Dam bood hem de mogelijkheid om mede-eigenaar en chef te worden bij Daalder. Volgens Huwaë was de overstap geen makkelijke keuze "maar je moet toch een keer een grote jongen worden."
Huwaë is inmiddels gestopt bij &Samhoud Places waar emotioneel werd gereageerd op zijn vertrek. "Bij Samenhoud zijn we gewoon een familie, als je zoveel met elkaar samenwerkt is het ook belangrijk dat je meer bent dan collega's."
Nieuw menu
De komende maand reist de kok door Azië om onder andere wat culinaire inspiratie op te doen. Na zijn reis gaat Huwaë aan de slag gaan met het samenstellen van een nieuw menu voor Daalder.
Wellicht levert de overstap van de chef in de toekomst Daalder ook wel een Michelinster op. Overigens is volgens Huwaë een ster geen doel op zich: "Ik wil gewoon top koken, maar natuurlijk is een Michelinster wel een beloning, je wilt uiteindelijk altijd waardering voor je werk."
Per 1 november staan de gerechten van de topchef op het vernieuwde menu van Daalder.