Chauffeurs van straattaxi's staan stil bij dodelijk ongeval Uber-taxi

Chauffeurs van straattaxi's houden maandagmiddag om twee uur een actie bij de Passagiers Terminal Amsterdam op de Piet Heinkade.

Marc Kruyswijk
null Beeld ANP
Beeld ANP

Ze reageren hiermee op het grote aantal dodelijke ongevallen waarbij chauffeurs zijn betrokken die rijden voor Uber.

Ze willen steun en medeleven betuigen aan de slachtoffers en hun nabestaanden. De actie is op initiatief van de chauffeurs van Toegestane Taxi Organisaties (TTO's), maar de moederbedrijven zeggen de actie te steunen.

Er wordt benadrukt dat het gaat om een vreedzame actie.

Uber-taxi
Aanleiding voor de chauffeurs om stil te staan bij de dodelijke ongelukken, is de aanrijding zondagochtend waarbij een 24-jarige vrouw om het leven kwam na zij werd aangereden door een Uber-taxi. De aanrijding was om vier uur 's nachts op de kruising van de Heemstedestraat en de Poeldijkstraat.

De politie onderzoekt nog wat er precies is gebeurd: of de vrouw vanaf het vrijliggende fietspad is overgestoken zonder op te letten of dat de taxi te hard reed, is nog niet duidelijk. Wel is sprake van een onoverzichtelijk kruispunt waar vaker ongelukken gebeuren.

Verkeersveiligheid
Het ongeluk in de nacht van zaterdag op zondag is het vierde ongeval in korte tijd waarbij een jonge taxichauffeur van Uber is betrokken. Thijs Emondts, General Manager voor Uber in Nederland, België en Luxemburg, zegt de serie dodelijke ongevallen serieus te nemen.

"We vinden het zorgelijk dat er in korte tijd meerdere verkeersongevallen zijn geweest en willen de uitkomsten van de politieonderzoeken met de autoriteiten bespreken. Veiligheid is prioriteit, daarom bekijken wij of we nog meer kunnen doen om de verkeersveiligheid te vergroten."

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden