Chasing the Hihat verzorgt komende jaren festivals Diemerbos

Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland zijn eruit: festivalorganisator Chasing the Hihat gaat het komende jaar de evenementen in het Diemerbos verzorgen. Te beginnen met Vunzige Deuntjes Festival eind juli.

In juli 2016 werd het festival 22fest - tevens georganiseerd door Chasing the Hihat - in het Diemerbos georganiseerd.Beeld Mats van Soolingen

Daarmee laten ze drie andere gegadigden achter zich die op de oproep van Staatsbosbeheer en Groengebied Amstelland voor evenementenmakers hadden gereageerd.

Wie dat waren, laat Hannie Verburgt van Staatsbosbeheer in het midden, maar waarom de keuze op Chasing the Hihat viel is duidelijk. "Hun plan was gericht op muziekevenementen, dat is ook waar wij naar op zoek waren."

Die voorkeur voor werving van muzikale evenementen is grotendeels financieel. Verburgt: "Het is een segment waarin kansen liggen om te verdienen en een jongere doelgroep te bereiken."

Kansen die eerder blijkbaar nog niet werden gegrepen: vorig jaar bleek dat Staatsbosbeheer geen cent had overgehouden aan de vier dancefestivals die dat jaar in het bos plaatsvonden. "Dat zal dit jaar niet gebeuren. We zijn tot een betere prijsafstemming gekomen."

Schade
Het verlies kwam volgens Verburgt door een 'wat inefficiënte organisatie', niet door de schade die het bos langs de paden had opgelopen als gevolg van het bouwverkeer. "Die kosten zijn op de organisator [red: toen ook al Chasing the Hihat] verhaald."

Verburgt is niet bang dat dit nogmaals zal gebeuren: "We hebben inmiddels drie pilotjaren gehad, waarin we veel aan natuurmonitoring hebben gedaan. Daaruit bleek dat het terrein dit soort evenementen goed aan kan, mits er binnen de kaders wordt gewerkt. Zo is de geluidsnorm nu vastgesteld en wordt er dit keer rekening gehouden met de belading van de vrachtwagens om verzakking tegen te gaan."

Vier jaar
Naast Vunzige Deuntjes Festival, dat op 29 en 30 juli zal plaatsvinden, zal de festivalorganisatie nog een weekend in het bos verzorgen. "Wanneer alles naar wens verloopt, hebben we de intentie de samenwerking te verlengen tot en met 2020," aldus Verburgt.

Dat wil overigens niet zeggen dat er verder er de komende jaren geen ruimte is voor andere initiatieven. Verburgt: "De uitnodiging om een plan in te dienen staat nog steeds."

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden