Column

Charlotte

THEODOR HOLMAN

Ja, Amsterdammers, u weet wel dat u wordt bestuurd door een stel onbenullen - dat is eigenlijk een cliché, en soms ook goedkoop om te beweren. (Populistisch, zegt men.)

Maar wat moet ik anders concluderen als ik luister naar Charlotte Riem Vis - ik zeg niet van welke partij ze is, want dat is te pijnlijk. U heeft donderdag waarschijnlijk die 'open brief' gelezen die zij in de krant liet zetten en waarin zij pleitte... om De Overheid te laten bepalen naar welke school uw kind moet.

MOET!

Je gelooft het domweg niet, maar het is zo - Charlotte Riem Vis, gemeenteraadslid - ik zeg niet van welke partij - heeft het zelf geschreven. Ik vind het zo ongelooflijk, weet u wat, ik schrijf het gewoon weer op: uw kind MOET van Charlotte Riem Vis met 'kansarme' kinderen op een school zitten en welke school dat is, dat bepaalt De Overheid. Moet! Met 'kansarm' bedoelt Charlotte kinderen van immigranten. MOET! MOET! MOET! MOET van De Overheid.

Wij, de linkse overheid zullen wel eens even zeggen wat goed is voor uw kind, zegt Riem Vis. Weet u wat goed is voor uw kind? Niet goed onderwijs, maar uw kind laten omgaan met kansarme kinderen. Daar zouden leerlingen bij gebaat zijn!

O ja? Wie zegt dat?

Ik, Charlotte riem Vis van de... Nee, ik zeg niet van welke partij ze is. Te pijnlijk. Goddank heeft een partijgenoot van haar die wethouder is en die over het geld gaat, gezegd dat het een totaal krankzinnig idee is. Wat zal die arme man zich geschaamd hebben...

Dit gebral roept wel twee vragen op.

Als zo'n leeghoofdig wicht in de gemeenteraad zit, dan zegt dat iets over die partij. Zou het niet verstandig zijn als de partij eens een functioneringsgesprek met Charlotte Riem Vis aanging? (Vogelaar moest weg om minder.)

En maakt zo'n blunder van Riem Vis ook niet duidelijk dat het niet vreemd is dat ons bestuur totaal impotent is als het gaat om de desastreuze regie van de wanhopige puinhoop
die Amsterdam heet?

Charlotte Riem Vis... MOET

De Overheid niet iets voor
haar doen?

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden