Charles Geerts terug op Wallen

AMSTERDAM - Seksbaron 'Dikke Charles' Geerts, die de gemeente Amsterdam en NV Stadsgoed vorig jaar hebben verdreven van de Wallen door hem voor 25 miljoen euro uit te kopen, blijkt via een achterdeur weer fors te investeren in het Wallengebied.Enkele maanden nadat hij was uitgekocht, verstrekte Geerts een lening van zeven miljoen (meer dan een kwart van het geld dat hij van Stadsgoed kreeg) aan Warmoezier bv van vastgoedhandelaarster Aurore Robert. Onderpand bij die hypothecaire lening is het Luxer Hotel aan de Warmoesstraat 11.

De gemeente heeft alles in het werk gesteld om Geerts (financieel) weg te krijgen uit het gebied. Eerst kreeg hij te horen dat hij voor zijn zestien hoerenpanden geen vergunningen meer kreeg. Die panden werden daarop door Stadsgoed van Geerts gekocht voor topprijzen, 25 miljoen in totaal.

Stadsgoed en Geerts kwamen daarbij overeen dat Geerts geen vastgoed meer zal kopen in postcodegebied 1012 (de Wallen). In december lanceerde het stadsbestuur ook nog Project 1012, bedoeld om malafide geachte ondernemers van de Wallen te weren.

Het lijkt erop dat Geerts en zijn adviseurs in dat web van maatregelen een maas hebben gevonden. Stadsgoed en Geerts legden vorig jaar vast dat leningen die Geerts al had verstrekt aan zakenrelaties, ongemoeid worden gelaten, om die relaties niet in financiële problemen te brengen. Over nieuwe financieringen is niets vastgelegd.

Geerts' woordvoerder geeft toe dat gebruik is gemaakt van een omissie. ''Hypotheken die Geerts in het verleden heeft verstrekt, vallen buiten de overeenkomst met Stadsgoed. Hij mag in het Wallengebied geen ándere panden meer verwerven of financieren, maar hij mag wel leningen verstrekken aan eigenaren die hij al financierde.''

- Artikelen over Charles Geerts uit het archief van Het Parool

- wikipedia.org/Charles_Geerts

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden