PlusNet Open

Charcuterie Spingaren

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Spingaren.

Judith Tielemans
Op dinsdag eet je bij de ambachtelijke charcuterie Springaren goedkoper dan op zaterdag. Beeld Carly Wollaert
Op dinsdag eet je bij de ambachtelijke charcuterie Springaren goedkoper dan op zaterdag.Beeld Carly Wollaert

Charcuterie Spingaren werkt met flexibele prijzen; ­bepaalde data en tijdstippen zijn voordeliger dan ­andere. Zo kun je rekenen op een ­korting van ongeveer 25 procent als je om half zes reserveert en ben je op dinsdag goedkoper uit dan op zaterdag.

In het prestigieuze pand op de ­Herengracht worden op ambachtelijke wijze bereide vlees-, groenten- en visgerechten geserveerd. Lekker, maar ook arbeidsintensief.

Borrel met een hapje
"We zijn nu al bezig met de productie voor november," zegt eigenaar Céline Jonckheere (27). Niet gek, want om worst te maken heb je wel drie à vier weken nodig. Voor de pastrami­delicatesse - gepekeld rundvlees met sneetjes brood - vijftien dagen.

Bij restaurant Spingaren kun je ook langslopen voor een borrel met een hapje. "Het idee van een gecombineerd proeflokaal is dat een bezoek niet meteen avondvullend hoeft te zijn," zegt Jonckheere.

Hangende caravan
De zaak oogt uitnodigend; de industriële look van de bakstenen muur past goed bij het minimalistische ­interieur. Maar de grote verrassing tref je aan in de achterste eetzaal: daar hangt een caravan met stalen platen aan het plafond.

Jonckheere: "Ik heb altijd al zo'n soort kantoorruimte willen ­hebben. Hier kan ik werken en de sfeer van het restaurant meemaken. Ideaal."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? open@parool.nl

Spingaren

Herengracht 88
www.spingaren.nl
(020) 624 96 35

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden