Chanel opent internationaal hoofdkantoor op de Zuidas

Frankrijks topparfums komen binnenkort uit Amsterdam. Chanel heeft voor bijna 45 miljoen euro een nog in aanbouw zijnde toren op de Amsterddamse Zuidas gekocht om daar zijn internationale hoofdkantoor te vestigen.

Herman Stil
Een impressie van het nieuwe onderkomen van Chanel, 1000 Mahler, aan de Parnassusweg op de hoek van de Mahlerlaan. Het wordt april volgend jaar opgeleverd. Beeld G&S Vastgoed
Een impressie van het nieuwe onderkomen van Chanel, 1000 Mahler, aan de Parnassusweg op de hoek van de Mahlerlaan. Het wordt april volgend jaar opgeleverd.Beeld G&S Vastgoed

De vastgoedtak van het parfumhuis kocht de toren eind april voor 44,5 miljoen euro van de Nederlandse projectontwikkelaar G&S. Chanel International kan vanaf april volgend jaar, als het gebouw wordt opgeleverd, in zijn nieuwe onderkomen trekken.

Chanel, dat naast parfum ook modehuis, juwelier en horlogier is, gaat één etage van het zeven verdiepingen tellende '1000 Mahler' in gebruik nemen. De rest zal worden verhuurd, onder meer aan een headhuntersbureau.

Of de op de begane grond van het gebouw geplande winkelruimte ook door het parfumhuis zal worden gebruikt, wil Chanel niet zeggen. Het merk heeft al een 'boutique' in de PC Hoofstraat.

De financiële holding van Chanel was al met een kantoor in Nederland gevestigd. In Zoetermeer werken 36 mensen voor het bedrijf. Daar zijn ook, op papier, een groot aantal dochterbedrijven ondergebracht met namen als Doublemousse en Moussefork.

Chanel International was vorig jaar goed voor een winst van ruim een miljard dollar op een omzet van 6,8 miljard dollar. Het bezit zijn eigen kantoorpanden graag - het gaf dit jaar ook nog eens 170 miljoen euro uit aan twee kantoorgebouwen in Parijs.

Duitsers
Chanel is met zijn aankoop een uitzondering op de Zuidas. De afgelopen twee jaar zijn vrijwel alle bestaande kantoortorens langs de A10 Zuid van eigenaar veranderd, voor een bedrag van 1,5 miljard euro. Het merendeel daarvan, à een miljard euro, kwam in handen van Duitse vastgoedfondsen.

Ook alle torens die nu in Nederlands duurste kantorenlocatie aanbouw zijn, kregen een Duitse eigenaar. Zo werden de bouwwerven voor de nieuwe onderkomens van AkzoNobel en advocatenkantoor Stibbe voor 155 miljoen en de nieuwbouw van accountant Deloitte en de advocaten van AKD voor 200 miljoen door Duitsers gekocht.

Lees vandaag (zaterdag 30 augustus) meer in Het Parool: De Zuidas is van de Duitsers

De benedenverdieping van 1000 Mahler bestaat uit winkelruimte. Chanel wil niet kwijt of het zich daar zelf vestigt. Beeld G&S Vastgoed
De benedenverdieping van 1000 Mahler bestaat uit winkelruimte. Chanel wil niet kwijt of het zich daar zelf vestigt.Beeld G&S Vastgoed
Vandaag in Het Parool: een visualisatie van de Duitse investeringen op de Amsterdamse Zuidas. Beeld RK/ JV / Het Parool
Vandaag in Het Parool: een visualisatie van de Duitse investeringen op de Amsterdamse Zuidas.Beeld RK/ JV / Het Parool

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden