CEO Marissa Mayer verlengt Yahoos ouderschapsverlof

Negen maanden na haar eigen bevalling verlengt CEO Marissa Mayer het ouderschapsverlof bij internetbedrijf Yahoo. Zowel kersverse moeders als vaders kunnen nu acht weken betaald verlof nemen. De moeder kan nog eens acht weken extra betaald thuisblijven. En dat is nog niet alles. Kersverse ouders krijgen er nog eens een waardebon van 500 dollar bovenop voor boodschappen en babykleding.

Astrid Snoeys
Marissa Mayer, CEO van internetbedrijf Yahoo. Beeld REUTERS
Marissa Mayer, CEO van internetbedrijf Yahoo.Beeld REUTERS

Uit een interne e-mail van Yahoo blijkt dat de nieuwe regeling deel uitmaakt van een reeks nieuwe voordelen 'om het geluk en de welvaart van Yahoo-medewerkers en hun familie te ondersteunen'. Andere voordelen zijn geschenken voor nieuwe huisdieren en acht weken onbetaald verlof voor werknemers die vijf jaar in dienst zijn.

Het is niet duidelijk hoeveel ouderschapsverlof Yahoo voor deze maatregel gaf. Duidelijk is wel dat het internetbedrijf met de nieuwe regeling dichter in de buurt wil komen van andere bedrijven in Silicon Valley. Zo geeft Google, de voormalige werkgever van Mayer, zeven weken betaald verlof aan de ouder die zelf niet beviel. Moeders kunnen tussen 18 en 22 weken verlof nemen. Facebook doet nog beter: het biedt kersverse ouders vier maanden betaald verlof aan en 4.000 dollar 'babygeld'.

Mayer zelf heeft echter nooit echt van ouderschapsverlof genoten. Toen ze bij Yahoo aan de slag ging, was Mayer zelf al zwanger van Macallister, van wie ze op 30 september beviel. Tijdens haar afwezigheid werkte de CEO vanuit huis. Na de bevalling was ze na krap twee weken alweer op kantoor.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden