Centraal Station beschermd met betonblokken

Betonblokken op Centraal Station moeten voorkomen dat auto's de stationshal kunnen binnenrijden.

Het Parool
null Beeld anp
Beeld anp

Deze week zijn de obstakels bij de ingangen aan de IJ-zijde van het stationsgebouw geplaatst.

De NS laat weten dat de blokken zijn geplaatst in nauw overleg met de gemeente, die de plaatsing ook heeft goedgekeurd. "Het is een uitdrukkelijke wens van de NS geweest," zegt een woordvoerder van de NS.

"We hebben naar die locatie gekeken en bedacht wat wij zélf konden realiseren. Dat is de afgelopen maanden gebeurd, in overleg met de gemeente. Die kijkt ook mee."

Volgens de woordvoerder worden de door de NS geplaatste blokken mogelijk weer weggehaald als er "extra maatregelen die meer geïntegreerd zijn in de omgeving zijn genomen."

Die maatregelen zouden dan door de gemeente moeten worden genomen. "Het zou heel goed kunnen dat dit een tijdelijke maatregel is. Het is een taak van de gemeente om de risico-analyse te doen."

Dam, Rokin en Heineken Experience ook beter beschermd
Vorige week werd bekend dat de gemeente ook op dergelijke manier probeert locaties in de stad te beschermen tegen terroristische aanslagen, zoals het plaatsen van betonblokken op de Dam.

In november worden de eerste maatregelen uitgevoerd onder andere op de Dam, het Rokin en ter bescherming van de wachtrij bij de Heineken Experience. In de periode erna zullen op verschillende plekken in de stad aanpassingen zichtbaar zijn.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden