Wie is de Mol

Cécile had Tim goed te pakken, maar vergat een bondje te sluiten

Elke zondagochtend bespreken we op Parool.nl de nieuwste aflevering van Wie is de Mol 2016, met een terugblik, mogelijke theorieën en een voorspelling voor de Mol van dit jaar. Dit is onze nabeschouwing van aflevering 6.

Deelnemers in de bus tijdens de aflevering Beeld NPO.nl
Deelnemers in de bus tijdens de afleveringBeeld NPO.nl

Niemand kijkt nog vreemd op als Klaas met een onschuldig gezicht alles in de soep laat lopen, als Tim de hele tijd met een grote grijns op zijn gezicht rondloopt of als Cécile streng zegt absoluut geen legging te willen dragen. De rollen zijn al een paar afleveringen duidelijk verdeeld.

Ook bij de eerste opdracht deze aflevering voldoen de kandidaten braaf aan het beeld dat we inmiddels van ze hebben. Ze zijn in twee groepen verdeeld en moeten twee identieke theaterdecors opbouwen terwijl ze elkaar niet kunnen zien. Het moet pratend, roepend en schreeuwend gebeuren. Eerlijk is eerlijk: zo komen ze een heel eind.

Natuurlijk neemt Klaas het voortouw - dat doet hij wel vaker. En natuurlijk gebeurt er iets grappigs met Tim - hij sloopt een schilderijtje. Ook te verwachten: irritatie bij Cécile door het gebrek aan structuur. Dit keer omdat Klaas de boeken in de kast om en om wil neerzetten, nadat hij met Rop juist iets anders had afgesproken - weer zo'n opvallende actie van Klaas, inderdaad. Annemieke blijft ongrijpbaar en vergeet tegelijkertijd de jokers te grijpen. En Taeke? Tja, iemand een idee wat Taeke de hele tijd doet?

Heft in eigen handen
Voor de volgende opdracht worden de kandidaten in twee groepen verdeeld, een met kandidaten 'uit de hoogte' (Cécile, Tim en Annemieke) en een met kandidaten die meer 'down to earth' zijn (Rop, Klaas en Taeke). Een hint naar de Mol, die down to earth leeft? Dat klopt nog steeds met het beeld dat Klaas wel erg veel opvalt met zijn acties.

Het is wederom een opdracht die gedoemd is te mislukken, want er moet weer eens gebeld worden met elkaar. Het doel: woorden van en naar het Spaans vertalen. Tim besluit zichzelf flink verdacht te maken (daar was die grijns weer) en laat Taeke, aldus Taeke zelf, het eerste woord wel zeventien keer spellen. En dan is het nog steeds niet duidelijk.

Dat Rop vervolgens het heft in eigen handen neemt, Klaas en Taeke buitenspel zet en de opdracht tot een niet geheel goed einde brengt, is ook niet verrassend. Hij is of een uitstekend acteur, of gewoon een enorm knullig persoon, zo weten we inmiddels.

Geen 'bondje'
Maar niet alles was vertrouwd deze aflevering, want jawel: Cécile zat iets op het spoor. 'Ze had me wel', zei Tim, nadat Cécile hem had wijsgemaakt dat ze wist wie er op de achterkant van het geld stond afgebeeld. Eerder zei Tim 'on it' te zijn, toen het over het geld ging. Was dit weer een hint? Ja, daar had de strenge Cécile Narinx die Tim toch even goed te pakken.

Veel schoot ze er niet mee op. De regie bracht nog eens goed in beeld hoe ze de Dominicaanse etalages bewonderde ('Oooh schoenenuitverkoop! Oooh kijk nou eens die t-shirts'), er werd nog eens benadrukt dat ze geen 'bondje' wilde sluiten met haar Molverdachte Klaas en weg was Cécile. Gelukkig was ze net op tijd terug in Nederland voor carnaval.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden