CDA zegt 'sorry' over motie van wantrouwen tegen dagelijks bestuur

Het CDA in Zuidoost heeft een half jaar na dato openlijk spijt betuigd van het ondertekenen van een motie van wantrouwen, gericht tegen het dagelijks bestuur.

CDA is tot nieuwe inzichten gekomen na gesprekken met Muriël Dalgliesh, hier rechts op de foto. Beeld Het Parool
CDA is tot nieuwe inzichten gekomen na gesprekken met Muriël Dalgliesh, hier rechts op de foto.Beeld Het Parool

In de vergadering van de bestuurscommissie van dinsdagavond las Hans Res namens het CDA een korte verklaring voor, waarin hij aangaf de afgelopen weken na enkele 'indringende gesprekken' met stadsdeelvoorzitter Muriël Dalgliesh tot nieuwe inzichten te zijn gekomen.

Nieuwe feiten waren daarbij niet aan het licht gekomen, aldus Res, maar wel had hij moeten vaststellen dat de motie van wantrouwen met name bij Dalgliesh veel harder was aangekomen dan zijn bedoeling was geweest. Res gaf aan te willen werken aan herstel van vertrouwen.

Kandidatuur
Het CDA zette samen met de andere oppositiepartijen in oktober vorig jaar zijn handtekening onder een motie van wantrouwen die het uiteindelijk niet haalde. Aanleiding voor de motie was de afwikkeling van het dossier Kansrijk en de gebrekking informatievoorziening daarover.

De opmerkelijke draai van het CDA wordt in verband gebracht met de kandidatuur van Res voor de opvolging van VVD'er Emile Jaensch, die nu burgemeester van Oegstgeest is. De bestuurscommissie in Zuidoost kiest op 22 maart een nieuwe bestuurder.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden