Update

Catshuis-onderhandelingen gaan door

VVD, CDA en PVV gaan door met hun onderhandelingen in het Catshuis. Vanaf vanmorgen 10.00 uur waren premier Rutte, Verhagen en Wilders met hun secondanten aan het praten over of de gesprekken tussen de twee coalitiepartijen en hun gedoogpartner door moesten gaan.

Redactie
Premier Mark Rutte wordt omringd door pers bij het Catshuis voorafgaand aan het cruciaal beraad over de vraag of de partijen verder praten over miljardenbezuinigingen of niet. Beeld anp
Premier Mark Rutte wordt omringd door pers bij het Catshuis voorafgaand aan het cruciaal beraad over de vraag of de partijen verder praten over miljardenbezuinigingen of niet.Beeld anp

'Zij zien voldoende perspectief om de komende periode te komen tot afspraken die een antwoord geven op de problemen waar het land voor staat. Tot er een akkoord is bereikt, zal mediastilte in acht worden genomen', aldus een mededeling van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD).

Gisteren werden de onderhandelingen nog voortijdig afgebroken vanwege de 'moeilijke fase' waarin ze verkeerden. Naar verluidt wilde PVV-leider Wilders niet akkoord gaan met hervormingen van de sociale zekerheid en het ontslagrecht.

Dat er nu wordt doorgepraat, betekent niet dat er ook overeenstemming gevonden gaat worden. Vooral het CDA en de PVV staan in een aantal zaken lijnrecht tegenover elkaar. Zo eist de PVV forse bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking, terwijl het CDA dit niet wil. Voor 30 april moet het kabinet begrotingsplannen voor 2013 in Brussel hebben gepresenteerd.

Ook over de meeste 'hervormingsdossiers' zou nog geen overeenkomst zijn. Toch geloven de onderhandelaars nu dat deze verschillen overbrugbaar zijn.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden