Column

Cartoon

THEODOR HOLMAN

Wat was ik nu graag een politieke cartoonist geweest. Ik zou natuurlijk die deur hebben getekend; lichtbruin van kleur, eikenhout waarschijnlijk, en zwaar.

En dan doe je die deur open, en dan verwacht iedereen natuurlijk allemaal mannetjes, maar ik heb dan zo'n oud VOC-schip getekend en je ziet dat de bemanning aan het muiten is, terwijl die boot zinkt - en die boot heet natuurlijk CDA, dat heb ik dan erop geschreven.

En terwijl al die mannetjes op die tekening in zee vallen, zie je De Groene Draeck van Hare Majesteit, en de majesteit heeft een bikini aan, of misschien is ze wel naakt.

En dan, in een heel klein zwembroekje, met een beetje een stijve, zie je die liklakei Lubbers, maar op die tekening heet hij Judas Lubbers. En majesteit zegt dan tegen Judas Lubbers: ''Ik wil Cohen als minister-president.'' En Lubbers knikken, met van die ronde lijnen teken ik dat. Dat-ie tot de grond buigt.

En achter Judas Lubbers teken ik dan Judas Veerman, Judas Terpstra en Judas Klink. En die staan me daar toch smerig te lachen! Echt geméén.

En dan teken ik daarnaast dus dat die drenkelingen denken dat ze gered gaan worden, maar De Groene Draeck vaart gewoon over ze heen! En in de hoek teken ik dan een grote uitgestoken tong met een blonde pruik op een uitgestoken middelvinger. Dat is Geert Wilders en die zegt: ''Ik zeg toch wat ik wil.'' En achter hem, dus iets meer in de hoek, maar misschien wel in het midden, teken ik een enorme moskee op Ground Zero met een hoofddoek! Heb je 'm door?

En dan teken ik daaronder een slome hondenkop, dat is natuurlijk Cohen, maar ik teken ook Rutte als een woedend juffershondje, gewoon in enkele lijnen, terwijl Verhagen als herdershond een beetje aan zijn kontje zit te ruiken.

En dan ga ik inkleuren, maar ik denk dat ik ook nog een klein reddingsbootje teken - dat is Nederland, dat zet ik er gewoon op - en dat bootje wordt dan lekgestoken door die Judassen.

Zien jullie het een beetje voor je?

Maar ik kan niet tekenen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden