Carré deint mee met het lijflied

RTV NH zendt een compilatie van het concert uit op:

Zondag 25 dec (1ste Kerstdag), 17.00 uur
Zondag 1 jan (nieuwjaarsdag), 17.10 uur

De zeskoppige band Trio Bier vormde dinsdagavond de apotheose van het Gala van het Amsterdamse lijflied in een uitverkocht Carré.

Het nummer Oude wolf van Trio Bier werd deze zomer door Parool-lezers gekozen tot het Amsterdams lijflied. Eregast burgemeester Eberhard van der Laan ontving het eerste exemplaar van het boek Amsterdams lijflied van Parool-journalist Paul Arnoldussen, vol anekdotes en historie over de beste liedjes van Amsterdam.

De avond werd geopend door Lucretia van der Vloot met Hallelujah Amsterdam van Ramses Shaffy. Meteen was de stemming uitbundig en vrolijk. Er werd volop meegezongen en de artiesten werden na afloop van elk lied toegejuicht.

Favoriet was Kees Prins. Hij had ook, samen met Harry Slinger, het meest authentieke Amsterdams accent. Ook Maarten van Roozendaal, Bob Fosko, Cato en Sophie van Dijk, Huub van der Lubbe en Giovanca kregen de zaal mee.

Hoogtepunt van de avond was het Amsterdam huilt door Mieke Stemerdink. Haar versie van het lied van Rika Jansen kreeg de ruim 1600 bezoekers muisstil.

Aan het slot van de avond veranderde Carré in een 'Carréokebar' toen iedereen meedeinde met een medley onder leiding van Jan Robijns. Eerder was het op het podium al gezegd: 'Het is een feest een Amsterdammer te zijn.' (Het Parool)

De band Trio Bier speelt het winnende Amsterdamse lijflied Oude wolf op het podium van een uitverkocht Carré. Foto © Jan van Breda Beeld
De band Trio Bier speelt het winnende Amsterdamse lijflied Oude wolf op het podium van een uitverkocht Carré. Foto © Jan van Breda
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden