Plus Net Open

Café schuurman- oomkensgrassotti

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: schuurmanoomkensgrassotti.

SchuurmanOomkensGrassotti, Overtoom 558 Beeld Lin Woldendorp

"Onze koffiebonen worden gebrand in West, de groenten komen uit de stadstuinen en de melk komt van een boerderij uit Weesp. We willen het zo lokaal mogelijk houden," zegt Barry Schuurman (32).

Sinds vorige week is hij mede-eigenaar van de nieuwe ­koffie- en wijnbar schuurmanoomkensgrassotti op de Overtoom.

"De naam begon als een grap, hij is misschien wel een beetje lang," zegt Schuurman. "Het is mijn achternaam en die van mijn compagnons. Wij denken dat mensen niet voor de naam komen, dus hebben we het zo gelaten."

De twee compagnons zijn Francesco Grassotti (34) en Elmer Oomkens (34). Zij hebben al 'specialty' koffiebar White Label op de Jan Evertsenstraat. De koffiebonen worden gekocht bij kleinschalige koffieboeren en gebrand in de eigen branderij, een oud schoollokaal in West. Een espresso gaat 2,50 euro kosten en een cappuccino 3,25 euro.

"Een kopje koffie is op veel plekken duur geworden," vindt Schuurman. "Goede koffie moet voor iedereen beschikbaar zijn en ook niet te duur zijn."

Naast koffie is er ook een kleine wijnkaart, met uitsluitend natuur­wijnen. Een glas wijn begint bij 4,50 euro, maar je kunt het zo gek maken als je wil. Dat geldt niet voor het eten, dat grotendeels vegetarisch zal zijn en gemiddeld 7 euro per gerecht gaat kosten.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Schuurmanoomkensgrassotti

Overtoom 558H
instagram


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden