PlusNet Open

Café-restaurant PARK

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Café-restaurant PARK.

PARK heeft drie gedeeltes: een zithoek, een bistro en een restaurant Beeld Marijke Stroucken
PARK heeft drie gedeeltes: een zithoek, een bistro en een restaurantBeeld Marijke Stroucken

Café-restaurant PARK is onderdeel van Hotel Arena. In de naastgelegen kapel worden culturele activiteiten georganiseerd, zoals feesten, intieme concerten en wisselende expo­sities.

"Het moet niet alleen een ­locatie worden, maar een gelegenheidsmaker," aldus eigenaar Paul Hermanides (60). Het hotel, de kapel en PARK staan in verbinding met elkaar. "Op deze manier is de cultuur verweven met het hele complex."

Weeshuis
Het gebouw waarin het hotel en de kapel zich bevinden was in vroegere tijden in gebruik als weeshuis voor meisjes. Later deed het dienst als slaapzaal voor jonge toeristen. Voor weinig geld kon tot eind jaren
negentig een matras worden gehuurd.

Hermanides richtte vervolgens Hotel Arena op. Het café dat toentertijd onderdeel uitmaakte van het hotel is afgebroken. Op een andere plek is nu café-restaurant PARK geopend.

De inrichting van PARK is transparant gehouden, met veel glas. Het idee was om van binnen naar buiten te werken, met het naastgelegen Oosterpark als uitgangspunt. Er staan daarom veel planten, en het interieur bestaat uit aardse tonen en natuurlijke materialen. De tegels beginnen op het terras en lopen door naar binnen.

Evergreens
Rondom de bar zijn zitjes gebouwd die rekening houden met de verschillende ­behoeften van de gasten. PARK heeft drie gedeeltes: een zithoek, een bistro en een restaurant.

De keuken is gericht op evergreens: "Tijdloze favorieten en moderne klassiekers. Wij willen internationale gerechten terugbrengen naar hoe ze bedoeld waren." Denk aan spaghetti vongole (€14,50) of ossobuco met groene paprika confit en aardappelpuree (€21).

Hermanides: "Mijn doel was een hoogwaardige, maar toch laagdrempelige plek creëren. Horeca en cultuur moeten hier moeiteloos in elkaar kunnen overgaan. En hoewel het de laatste jaren steeds gebruikelijker wordt om iets te eten of drinken in een hotelbar, wil ik dat nog toegankelijker maken."

Lees alle opens van de afgelopen tijd in het archief.

Tips? Mail naar open@parool.nl.

PARK

’s-Gravesandestraat 55
zo-do 07.00-00.00 uur, vr & za 08.00-01.00 uur
020 8502450
www.parkcafe-restaurant.nl

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden