Plus Net Open

Café Remouillage

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Café Remouillage.

Op de Facebookpagina stond op 2 mei: 'We zijn nog lang niet klaar, maar toch gaan we gewoon open.' Beeld Jesper Boot

Op de Facebookpagina stond op 2 mei: 'We zijn nog lang niet klaar, maar toch gaan we gewoon open.' Zonder dat hij nog koffie kon serveren, was eigenaar Jonathan Sparber (34) vastberaden om te beginnen.

Sparber is geboren in Oostenrijk, waar hij de opleiding tot chef-kok volgde. Inmiddels is hij in die functie gepokt en gemazeld en heeft hij over de hele wereld zijn kookkunsten vertoond. Zo zat hij vijf jaar in Azië, waar hij onder andere in Singapore kookte.

Nieuwe stap
Ook in Amsterdam heeft de Oostenrijker zijn sporen verdiend, onder andere als souschef bij Italiaans restaurant Toscanini aan de Lindengracht en bij Entrepot.

Het was tijd voor de volgende stap: Café Remouillage, zijn eigen, kleine restaurantje in Amsterdam-Zuid. In de keuken werkt hij nu nog helemaal in zijn eentje, zijn vriendin Bernadette Kopp (31) zet zich in voor de bediening.

Vissenkop
De menukaart is een mengelmoes van verschillende keukens. De spe­cialiteit van Café Remouillage is echter de vissenkop (€11). Haal de deksel van de stoommand, pluk het vlees uit de kop en smullen maar. Naar voorkeur kun je er wat kruiden­mayonaise aan toevoegen.

Voor wie niet zo'n durfal is staan er ook gerechten op het menu als een burrata met mozzarella en bonenkruid (€7) en olijven met bloedworstvulling (€7). De Oostenrijkse wijn zal snel volgen. Sparber: "Dan bel ik gewoon mijn familie op."

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam

Tips? open@parool.nl

Café Remouillage

Trompenburgstraat 111
cafe.remouillage.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden