Café De Engel krijgt weer uitstel

De sluiting van café De Engel op de Zeedijk is opnieuw uitgesteld. Het gerechtshof verbood gisteren tijdens een spoedappèl de NV Zeedijk het café te laten ontruimen.

Wanda Nikkels
Het terras van De Engel van Amsterdam in 2011 Beeld Jan van Breda
Het terras van De Engel van Amsterdam in 2011Beeld Jan van Breda

NV Zeedijk, de verhuurder, probeert al vanaf mei het populaire homocafé te sluiten vanwege huurachterstand. Het bedrijf kreeg gelijk van de kantonrechter, maar die gaf De Engel wel nog een laatste kans de zaken op orde te brengen. Nadat De Engel in november weer te laat was geweest met betalen, ging de NV Zeedijk opnieuw naar de rechter.

Door het voeren van tegenprocedures wist exploitant André Leinenga tot twee keer toe ontruiming te voorkomen, en nu dus voor de derde keer. Leinenga ontkent dat hij een betalingsachterstand heeft. Hij noemt de pogingen de zaak te ontruimen, een persoonlijke vete, maar wil niet zeggen wat de inzet van die vete dan is. Directeur Janny Alberts van de NV Zeedijk ontkent: 'We hebben niets tegen De Engel, het is verder een prima zaak. Maar het café moet zich wel aan afspraken houden. Dat is de basis van het hele verhaal.'

Alberts hoopt dat ze in gesprek kan komen met De Engel en dat de kwestie alsnog op die manier kan worden opgelost. Wel is de NV Zeedijk een bodemprocedure begonnen om de huurovereenkomst alsnog op te kunnen zeggen.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden