Café Dantzig wordt uithangbord voor Amstel

In mei zullen de eerste aanpassingen zichtbaar worden aan terras, keuken en menu. In de loop van het naseizoen zal de naam Dantzig van de pui verdwijnen. Foto GPD Beeld
In mei zullen de eerste aanpassingen zichtbaar worden aan terras, keuken en menu. In de loop van het naseizoen zal de naam Dantzig van de pui verdwijnen. Foto GPD

Café Dantzig in het stadhuis is door Heineken uit handen genomen van exploitant Martijn Nijdam, ooit een naaste medewerker van Sjoerd Kooistra.

Het grand café zal 1 mei worden overgenomen door Lloyd Van?den?berg, oprichter van de Glendale Group BV, exploitant van zeven horecazaken op Schiphol. Na de zomer zal de zaak worden omgedoopt tot Amstelhoeck.

Het pand is eigendom van de gemeente en wordt door Heineken gehuurd. Het café is lang in handen geweest van Kooistra, de overleden horecatycoon, maar omdat de zaak op naam van een bv van Nijdam en zijn vrouw stond, bleef die formeel buiten het faillissement van Kooistra's bv Plassania.

Breed publiek
Heineken, dat in Amsterdam nog drie andere contracten met Nijdam heeft, wil dat het toekomstige Amstelhoeck voor zijn Amstelbier eenzelfde uitstraling krijgt als Heineken Hoek voor Heineken. Die zaak staat nu nog op naam van Nijdams vrouw, maar de brouwer werkt aan plannen voor een grote renovatie onder nieuw management.

Vandenberg wil in het stadhuis pas na de zomer een grote renovatie uitvoeren, omdat de zaak daarvoor een week of vier dicht zal moeten en hij de terrasperiode niet wil missen. Hij is van plan het café 'strakker' in te richten. ''Het is nu nog echt oude Kooistrastijl, met tierelantijnen, krullen en knopjes.'' Hij mikt op 'zo breed mogelijk' publiek: ''Dat moet wel op zo'n locatie.''

In mei zullen de eerste aanpassingen zichtbaar worden aan terras, keuken en menu. In de loop van het naseizoen zal de naam Dantzig van de pui verdwijnen.

Vandenberg, ook uitbater van de oude verkeerstoren op Schiphol-Oost, zal per 1 mei een geheel nieuwe ploeg werknemers laten aantreden. Ook zal hij de keuken aanmerkelijk vergroten; hij krijgt er van de gemeente nog veertig vierkante meter bij. (ALBERT DE LANGE)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden