Buyne wist wel van brief

AMSTERDAM - Wethouder Hennah Buyne (Onderwijs) ligt onder vuur, nu blijkt dat ze de gemeenteraad op het verkeerde been heeft gezet over haar omstreden lesbrief aan scholen.Vorige week weersprak de PvdA-wethouder in de raad nadrukkelijk dat ze zich inhoudelijk had bemoeid met de lesbrief, die een passage bevatte die werd gelezen als kritiek op Geert Wilders.

Ze verzweeg dat ze twee keer een veto had uitgesproken over eerdere versies. Buyne erkent dit nu in een brief aan de raad. ''Ik had in mijn beantwoording duidelijker moeten maken dat ik politiek verantwoordelijk was, ben en blijf voor de lesbrief. Op dat moment heb ik dat onvoldoende expliciet uitgedragen.''

VVD-fractieleider Eric van der Burg is 'verbijsterd'. ''Ze heeft de raad verkeerd geïnformeerd. Ze bemoeide zich nadrukkelijk met de inhoud.'' D66-raadslid Petra Hoogerwerf noemt de gang van zaken 'schokkend'. PvdA-raadslid Charlotte Riem Vis neemt Buyne in bescherming en spreekt van 'een nabrander' die eigenlijk vorige week ter sprake had moeten komen.

Vandaag in Het Parool: Derde versie was goed 21-02-2008

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
┬ę 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden