Buurtbewoners Vondelpark zijn overlast barbecues zat

Bewoners van de Zocherstraat langs het Vondelpark zijn helemaal klaar met de overlast van barbecues gedurende de zomermaanden. Ze komen daarom in actie en doen 12 maart een laatste poging om de overlast terug te dringen. Dat meldt Metro.

Foto ter illustratie. Beeld ANP
Foto ter illustratie.Beeld ANP

Afgelopen zomer is het gedeelte van het park aan de Zocherstraat aangewezen als zogenaamd 'barbecueveldje'. Nu in het Sarphatipark niet meer gebarecued mag worden, zijn buurtbewoners bang dat het deze zomer drukker wordt dan ooit in het Vondelpark.

Joep Blaas, onder andere verantwoordelijk voor voor Openbare Orde en Groen in stadsdeel Zuid, stelt dat het eigenlijk heel logisch is dat het Sarphatipark een verbod heeft gekregen en het veldje aan de Zocherstraat zijn status behoud. 'Aan het Sarphatipark keken de bewoners recht op de barbecuegasten. Ik begrijp dat het naast geluidsoverlast en stank niet fris is om te zien hoe er wordt geürineerd in de bosjes. Dat was voor ons de doorslag om daar een verbod op te stellen. De Zocherstraat is een ander verhaal. Hier staat een bomenrij tussen de huizen en het park. Als deze bomen in bloei staan zie je de barbecues niet meer en dempen ze de stank en geluidsoverlast.'

Buurtbewoner Louise Jannink deelt die mening niet. 'Bewoners van de Zocherstraat ervaren wel degelijk overlast.' Jannink is een enquête gestart om uit te vinden hoeveel straatbewoners overlast ondervinden van de barbecues. 'De eerste vijftig reacties heb ik nu binnen. 43 daarvan ondervinden overlast.' Op 12 maart zal ze haar bevindingen presenteren bij de Commissie Leefomgeving van Stadsdeel Zuid die plannen verder zal bespreken.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden