Buurtbewoners verwelkomen musea rond Museumplein

De museumdirecteuren van het Rijks, Stedelijk en Van Gogh zijn woensdag feestelijk welkom geheten door de bewoners van en rond het Museumplein. Met het initiatief 'I' Museumplein - samen werken' willen zij een 'hoogwaardiger en passender' invulling geven aan de programmering op het plein.

Redactie
Het Van Gogh Museum aan het Museumplein. Beeld anp
Het Van Gogh Museum aan het Museumplein.Beeld anp

Op een daktuin van één van de bewoners kregen directeuren Wim Pijbes (Rijks), Adriaan Dönszelmann (Van Gogh) en Ann Goldstein en Van Gilst (Stedelijk) een kamerplant, naar oud-gebruik hét cadeau voor nieuwe buren.

Vereniging Buurtbelang Museumplein vormt met 3000 bewoners slechts een klein percentage van de zes miljoen verwachte bezoekers, maar is wel dag en nacht betrokken bij het plein. 'Het hele jaar door.' Voorzitter Riemer Knoop pleit daarom voor een 'visie op wonen, werken en recreëren, die recht doet aan het open, maar ook kwetsbare karakter van het plein en de omgeving.' Samenwerken en rekening houden met elkaar zouden daarbij essentieel zijn. Paul Slettenhaar, stadsdeelvoorzitter, ondersteunt het initiatief.

Sinds januari hebben de buurtoverleggen van de Concertgebouwbuurt, de Johannes Vermeerburut en de Paulus Potterstraat zich aangesloten bij de Vereniging Buurtbelang Museumplein. Op die manier hoopt de buurt invloed te hebben op de evenementen op en rondom het plein. Zo werd in 2011 al besloten dat er geen te massale festiviteiten meer mogen plaatsvinden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden