Buurt wil geen Albert Heijn

Politici in de binnenstad krijgen vaak klachten dat Albert Heijn te overheersend is, bleek tijdens een raadsconferentie over supermarkten in het centrum. Foto ANP Beeld
Politici in de binnenstad krijgen vaak klachten dat Albert Heijn te overheersend is, bleek tijdens een raadsconferentie over supermarkten in het centrum. Foto ANP

AMSTERDAM - Buurtbewoners, een school en de ouders van de scholieren komen in opstand tegen de vestiging van een nieuwe Albert Heijn op het Frederiksplein. Ze vrezen alcoholisten en vrachtwagens voor de deur. Inmiddels zijn 146 bezwaarschriften ingediend door bewoners en overweegt basisschool Asvo juridische stappen.

Op het plein zwerven al langer alcoholisten rond. De komst van de supermarkt zou de overlast alleen maar verergeren. ''Uit onderzoek blijkt dat supermarkten een aanzuigende werking hebben op alcoholisten, indrinkers en dronken toeristen,'' aldus een ouder van enkele Asvo-leerlingen.

De vrachtwagens die de winkels bevoorraden, vormen volgens buurtbewoners ook een gevaar voor de kinderen.

Albert Heijn betwist de stelling dat supermarkten bijdragen aan overlast. ''Maar we nemen de klachten wel serieus,'' zegt een woordvoerder.

Politici in de binnenstad krijgen vaak klachten dat Albert Heijn te overheersend is, bleek tijdens een raadsconferentie over supermarkten in het centrum. In de binnenstad zijn twaalf van de zeventien supermarkten van Albert Heijn. (CHRISTIEN VAN DEN BRINK MICHIEL COUZY)

Vandaag in Het Parool een interview met AH-topman Dick Boer: 'Albert Heijn bleef de stad altijd trouw'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden