Bussemaker benoemt nieuwe raad van toezicht UvA

Marise Voskens wordt de nieuwe voorzitter van de nieuwe raad van toezicht van de UvA, die minister Jet Bussemaker per 26 augustus 2016 benoemt.

Universiteit van Amsterdam krijgt nieuwe raad van toezicht. Beeld anp
Universiteit van Amsterdam krijgt nieuwe raad van toezicht.Beeld anp

Voskens heeft een brede ervaring in het bedrijfsleven en is maatschappelijk actief bij meerdere Amsterdamse culturele en sociaal-maatschappelijke organisaties. Daarnaast is ze voorzitter van de raad van toezicht van de VPRO en heeft ze de afgelopen 10 jaar gewerkt als rechter in de rechtbank Amsterdam.

Ook Pauline Meurs, hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg en voorzitter van de raad voor volksgezondheid en samenleving, neemt als lid zitting in de nieuwe raad. Daarnaast is zij lid van de raad van toezicht van het AMC.

Vier jaar
Rob Becker zal als nieuw lid toezien op bedrijfsvoering en financiën. Hij is lid van de raad van toezicht bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en voorzitter van de raad van commissarissen van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Gerard Mols is in mei 2013 al benoemd op voordracht van de medezeggenschap en is bereid om voorlopig aan te blijven in de nieuwe raad van toezicht.

De nieuwe leden van de raad van toezicht worden benoemd voor een termijn van vier jaar.

Goed overleg
Na het eerste jaar wordt de balans opgemaakt. Daarbij wordt de medezeggenschap gehoord om te kijken of de evaluatie van de samenwerking tussen de UvA en de Hogeschool van Amsterdam en de uitkomsten van de UvA Commissie Decentralisering en Democratisering aanleiding geven tot wijzigingen in het profiel en de samenstelling van de raad.

De voordracht en benoeming van de nieuwe leden zou in goed overleg zijn gegaan met de centrale ondernemingsraad (COR) en de centrale studentenraad (CSR). De vorige raad van toezicht stapte in juni van dit jaar op.

Pauline Meurs. Beeld anp
Pauline Meurs.Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden